Smyckesvård

Hur ska du sköta ditt smycke för att ha glädje av det så länge som möjligt?

Om du idrottar, gräver i trädgården, utför andra tunga arbeten i hemmet eller på jobbet, ta gärna av dig din ring eller andra smycken som kan vara ömtåliga. Städprodukter, starka rengöringsmedel, hårfärg kan skada stenar, pärlor och oxidera dina silversmycken.

Om du använder parfym, bodylotion och hårspray, ta på dig dina smycken när du är klar med dessa produkter. Dels ger de en matt beläggning på ädelstenar och all ädelmetall, men för odlade pärlor är det det direkt skadligt. Det kan orsaka en permanent matthet på deras lyster och pärlan dör.


Undvik även gärna att sova och duscha med dina smycken. Huden behöver sin vila och att få andas. Allergi kan uppstå, men oftast inte p g a metallen utan av fukten och bakterierna som kan samlas under ett smycke som bärs jämt.

Rengör gärna dina smycken ett par gånger i månaden. med en mjuk tandborste, en bomullstrasa, varmt vatten och en droppe Yes diskmedel. Det gör underverk! Metallen och stenarna blir genast mycket blankare och smuts som kan ge irritationer på huden försvinner. Plus, då hinner du även oftast upptäcka eventuella skador i tid eller att en sten sitter lite löst innan du tappar smycket eller stenen!


Går ett smycke du köpt av mig sönder eller behöver det en upputsning och rengöring efter en tids användning?

Hör av dig så hjälper jag dig givetvis, det är 1 års garanti på alla mina smycken. Efter det räknas ev uppkomst av skador som slitage. Självklart lagar jag alltid smycket till dig, och erbjuder då ett mycket förmånligt pris. Om ett smycket gått sönder går det i de flesta fall att reparera det eller hitta en ny liknade sten om den tappats eller gått sönder. Reparationer är ibland komplicerade att utföra och kan ta tid. Alla stenar tål inte värme och måste ibland tas ur sina infattningar osv. Det kan vara mycket som inverkar vid reparationer.

Skicka gärna ett meddelande om du behöver hjälp med ett smycke du köpt från mig eller om du behöver hjälp med andra smycken. 
Jag utför alla slags reparationer, storleksändringar m.m på både guld och silversmycken, jag knyter även om pärlcollier.